puh.‭09 4272 5003 info@clinicwallu.fi

Botulin hoidot

Botulin hoidot

Tedote asiakkaillemme
15.05.19 Valviran ohjeistuksen mukaan botuliinitoksinin pistämisen aikana klinikallamme on valvomassa lääkäri Olga Lensu.
Valvira katsoo, että botuliinitoksiinihoitojen antaminen on vaativaa lääketieteellistä osaamista edellyttävä toimenpide, joka on terveydenhuollon toimintaa myös silloin, kun hoitoja annetaan esteettisessä tarkoituksessa.
Valviran näkemys on, että lääkemääräyksen potilaalle antanut lääkäri voi siirtää botuliinitoksiinin pistämisen myös sellaiselle sairaanhoitajalle, terveydenhoitajalle tai kätilölle, joka on suorittanut botuliinitoksiinin pistämistä varten annetun koulutuksen.
Kun pistoksen antaja ei ole lääkäri, tulee se antaa lääkärin johdon ja valvonnan alaisena.
Nopeat faktat Botoxista:
Botox on suosituin ei-kirurginen kosmeettinen hoito, vuosittain annetaan yli 6 miljoonaa Botox-hoitoa.
Botox on Clostridium botulinumista peräisin oleva neurotoksiini, joka on luonnollisesti ympäristössä oleva organismi, jossa se on suurelta osin passiivinen ja myrkytön.
Botuliinitoksiinia käytetään mm. vähentämään juonteita ja ryppyjä lamaannuttamalla tilapäisesti taustalla toimivat lihakset. Se vaikuttaa estämällä osin hermoimpulssien pääsyn lihaksiin, joihin pistos on annettu ja tällä tavoin vähentää lihasjännitystä.
Esteettisten hoitojen lisäksi ihmiset käyttävät myös Botoxia liiallisen hikoilun, hampaiden narskuttelun, migreenin, lihasten ja joidenkin virtsarakon ja suoliston häiriöiden hoitoon.

Yhteystiedot

Onko vaikeuksia reitille?

Tilaa uutiskirjeemme

ja saa kauneudenhoitovinkit sekä ajankohtaiset tarjoukset ensimmäisenä!

 

You have Successfully Subscribed!

WhatsApp chat